reNUveer

reNUveer

De Vlaamse overheid is onlangs de campagne "ReNUveer" gestart, om te informeren over de renovatieverplichting voor nieuwe eigenaars van woongebouwen. Iedereen die sinds begin dit jaar een huis of appartement koopt met energielabel E of F, moet dat binnen vijf jaar opkrikken tot minstens label D. Maar het gaat slechts om een eerste stap. De volgende jaren wordt de renovatieverplichting nog strenger, Vlaanderen wil tegen 2050 voor alle woningen EPC-label A. Met het oog op de strengere eisen de komende jaren, en de energietransitie waarbij we op termijn niet langer fossiele brandstoffen gaan gebruiken, is het aan te raden om meteen te mikken op label B of A. 

Daarom worden extra middelen vrijgemaakt om de grondige renovatie van onze woningen en appartementen een boost te geven. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector en het klimaat. Deze premies maken het verschil om een renovatie meer betaalbaar te maken. Nu is het moment om te renoveren, of beter reNUveren.

De reNUveer-campagne is een campagne van de Vlaamse overheid in kader van de Vlaamse renovatiestrategie. 

4 goede redenen om uw reNUvatie meteen aan te pakken:

  1. Meer comfort: een goed geïsoleerde en geventileerde woning is veel comfortabeler om in te leven. Zo hebt u minder last van vocht, uw woning blijft koeler in de zomer en in de winter is het binnen heerlijk warm.

  2. Lagere energierekening: een goed geïsoleerde woning doet uw energierekening fors dalen. Met een goede isolatie en een zuinige verwarmingsinstallatie bespaart u al snel meer dan 1000 euro per jaar.
  3. Goed voor het klimaat: minder energie verbruiken betekent ook minder CO2 uitstoten. Dat is belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. 
  4. Uw woning wordt meer waard: een woning renoveren loont altijd. Het doet de waarde van uw woning ook stijgen.

De Vlaamse overheid is onlangs de campagne "ReNUveer" gestart, om te informeren over de renovatieverplichting voor nieuwe eigenaars van woongebouwen. Iedereen die sinds begin 2023 een huis of appartement koopt met energielabel E of F, moet dat binnen vijf jaar opkrikken tot minstens label D. Maar het gaat slechts om een eerste stap. De volgende jaren wordt de renovatieverplichting nog strenger, Vlaanderen wil tegen 2050 voor alle woningen EPC-label A. Met het oog op de strengere eisen de komende jaren, en de energietransitie waarbij we op termijn niet langer fossiele brandstoffen gaan gebruiken, is het aan te raden om meteen te mikken op label B of A. 

verplichting woningen.jpg

verplichting app..jpg