4-seizoensglas

zonwerend glas

Met een steeds warmer wordend klimaat met hetere en warmere zomers neemt de noodzaak voor zonwerend glas steeds meer toe. Zonwerend glas beperkt het oplopen van de temperatuur tijdens de warme maanden, creëert een aangenamer binnenklimaat en voorkomt het hoge energieverbruik van een airco. In de wintermaanden willen we uiteraard profiteren van de gratis zonnewarmte en net daarom adviseren wij 4-seizoensglas. Dit is dubbel glas met een speciale coating die enkel zonnestralen onder een bepaalde invalshoek binnenlaten. Concreet betekent dit dat de zonnestralen de woning wel binnenkomen wanneer de zon laag staat (wintermaanden) maar niet wanneer ze hoog staat (zomermaanden). De coating reflecteert de infraroodstralen van de warmtebronnen in uw woning ook opnieuw naar binnen. Zo blijft de warmte in de winter binnenshuis. 4-seizoensglas werd dus speciaal ontwikkeld voor een optimaal comfort doorheen de 4 seizoenen.

Daarnaast heeft 4-seizoensglas geen donkere schijn maar is kleurloos net als ander glas. Dat betekent dat licht niet wordt geweerd waardoor u het hele jaar door op een comfortabele manier geniet van daglicht. Ons 4-seizoensglas laat in de zomermaanden slechts 37% van de zonnestralen door maar laat wel 70% van het daglicht de kamer binnenkomen. 

Samengevat, koel in de zomer en warm in de winter en toch genieten van veel licht in de woning - dat is ons 4-seizoensglas.